Falsterbo Vellinge Rotaryklubb och RC Luanda i Angolas huvudstad Luanda har fått stöd för ett ”Matching Grant” till stöd för utveckling av bättre öronsjukvård i Angola.
I oktober 2013 reser två svenska öronläkare och Rotarianer i Falsterbo-Vellinge Rotaryklubb ( Åke Reimer och Carl-Magnus Petersson) till Luanda för att under en månad undervisa om öronkirurgi. 
Dr Filipe Matuba som är chef på Öronkliniken i Luanda skall tillsammans med de svenska läkarna bedöma patienter med hörselnedsättning efter kroniska öroninflammationer. I tillämpliga fall skall man genomföra operationer, och inleda öronkirurgisk utbildning av yngre öronläkare.

I projektet ingår också utformning av informationsmaterial till patienter och allmänhet om möjlighet till kirurgisk behandling av hörselskador, samt om hur man förebygger bestående skador på hörseln vid öroninfektioner. 

 
 
Luanda har ca 5 miljoner invånare, och akuta och kroniska öroninflammationer hos barn i de fattiga områdena är ett stort hälsoproblem, speciellt när de drabbar barn med undernäring, malaria och mag-tarminfektioner

En kort film som presenterar projektet:

https://www.youtube.com/watch?v=9fnsgUpZx3s