"Den Gyllene Puttern" åter i Falsterbo - Vellinge RK

Årets stora golfhändelse, "Den Gyllene Puttern", avgjordes i år på Flommens GK. En mångårig tradition där medlemmar från Falsterbo-Skytt RK och Falsterbo-Vellinge RK tävlar om ett unikt vandringspris och kanske framför allt om äran ! I stålande sol, och för dagen helt vindstilla skred vi till verket efter en stärkande sommarmåltid och möjligen även en pilsner för att lugna upprörda tävlingsnerver. Från vår klubb deltog... 
"Den Gyllene Puttern" åter i Falsterbo - Vellinge RK Dag Sundewall 2020-08-19 22:00:00Z 0

Presidentskifte 2020

Så har då 25 klubbmedlemmar, tillsammans med Guvernören Stefan Knutsson, som en övergång till det nya Rotaryåret genomfört det sedvanliga presidentskiftet. Vi samlades utomhus ( med gängse inbördes avstånd ) på Falsterbo Kursgård och fick, efter ett svalkande glas "bubbel", lyssna till presidenten Lennart S summering av det gångna året. Därefter avtackades styrelsen med var sin trevlig glasgåva, fanfarer och applåder. Ink. guvernör Stefan Knutsson beskrev därefter sina visioner för Rotary, och utdelade välförtjänta PHF utmärkelser till mottagarna Lennart Serder och Ann-Jeanette Nilsson för deras insatser i klubben. Slutligen överlämnades president-kedjan till Gustaf Rylander, som gav oss några inledande tankar kring det nya året. Mat ? Javisst, en somrig fläskfiletallrik med sallad och örtsås, varefter kaffe och kaka avslutade denna uppfriskande utomhusvistelse.
 
Presidentskifte 2020 Per-Åke Aronsson 2020-06-26 22:00:00Z 0

Lärarutbyte med Sydafrika

Falsterbo-Vellinge Rotaryklubb stöder VTT-projektet ”Foundation Phase Teacher Training”, som är ett samarbete mellan distrikt 9350 i Sydafrika och vårt distrikt 2390. Projektet leds av Viveca Serder, Malmö-Möllevången tillsammans med Jacquline James, Cape Town Noon Gun. 
Hur skall man på bästa sätt ge barn med ett annat modersmål än landets huvudspråk grundläggande kunskaper som att kunna läsa och skriva? Utmaningen är naturligtvis ännu större då barnen lever under fattiga förhållanden. Hur lär man barn i Kapstaden med annat modersmål än engelska och hur lär man barn i Malmö med annat modersmål än svenska?  Här kan lärare från Sydafrika och Sverige lära från varandra. 
 
Lärarutbyte med Sydafrika Per-Åke Aronsson 2020-02-15 23:00:00Z 0 Sydafrika

Falsterbo Fågelstation

Projektet syftar till att stötta Falsterbo Fågelstation och framförallt deras satsningar på Skärfläckornas fortplantning på Landgrens holme
Falsterbo Fågelstation Per-Åke Aronsson 2019-12-20 23:00:00Z 0
Årets yrkesperson Per-Åke Aronsson 2018-11-30 23:00:00Z 0

Öronsjukvård i Angola

Falsterbo Vellinge Rotaryklubb och RC Luanda i Angolas huvudstad Luanda har fått stöd för ett ”Matching Grant” till stöd för utveckling av bättre öronsjukvård i Angola.
Öronsjukvård i Angola Per-Åke Aronsson 2018-11-30 23:00:00Z 0
Tags